Mini historie

 

Året var 1958 da den første prototype af Morris Mascot, designet af Alec Issigonis og bygget af Morris fabrikken, så dagens lys.

Den 18 August 1959 blev mini´en præsenteret for pressen, og modtaget med stor begejstring, især for dens præstationer, stil og dens størrelse, for selv om mini´en er lille udenpå, er den praktisk og stor indeni.

Man opdagede hurtigt at bilen var formidabel til race, på grund af dens næsten gokartagtige konstruktion. Den første racerudgave kaldet Cooper, der blandt andet har bedre bremser og større motor, blev sat i produktion og blev en stor succes.
Op gennem tiderne har Cooper'en vundet mange titler inden for motorsport, blandt andet har den flere gange vundet Monte Carlo rally.

Mini´en er lavet i mange modeller.
(Se mere her)

Alle modellerne ser stort ens ud, på nær Clubman'en som har en lidt længere og anderledes front. Ellers er det kun ting som kølegitter, baglygter, vinduer og interiør som har forskelligt udseende. Mini´en er blevet produceret fra år 1959 - 2000 på samme fabrik i England, kun med nogle få ændringer gennem tiden, dog har fabrikken skiftet ejere flere gange.